Florin Zafiu
402 vizualizări 13 oct 2019

Poliţiştii Brigăzii Rutierei au fost în teren sâmbătă, principalele artere din Bucureşti pentru a depista şoferii care se abat de la regulile de circulaţie. În urma verificărilor, poliţiştii au aplicat 64 de amenzi pentru folosirea telefonului mobil la volan, în 24 de ore de la intrarea în vigoare a noilor prevederi din Codul Rutier.

“În contextul noilor modificări legislative referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării pe drumurile publice, poliţiştii rutieri au aplicat 64 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 54.000 lei, fără a fi constatate situaţii în care să fie necesară dispunerea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 zile”, se arată într-un răspuns al Brigăzii Rutiere transmis la solicitarea MEDIAFAX.

Începând din data de 12 octombrie, au intrat în vigoare reglementările privind sancţionarea celor care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon sau folosesc orice alt dispozitiv mobil în timpul condusului. În cazul în care aceste fapte sunt corelate cu alte încălcări ale regulilor de circulaţie, şoferii pot rămâne fără permis.

Noile reguli se aplică atât şoferilor de autovehicule cât şi celor care conduc alte categorii de vehicule pentru care nu au nevoie de permis de conducere, cum ar fi bicicletele.

Citește și: