no author
Laura Petrescu
330 vizualizări 19 iun 2017

Purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Claudia Bularca, a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, că o anchetă epidemiologică este în desfăşurare după ce un elev de 17 ani diagnosticat cu meningită a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie din Braşov.

Aproape 200 de persoane, care au venit în contact cu tânărul, au fost chemate la medic, pentru consult, iar 19, care prezentau simptome ale bolii, au fost internate.

„Cei internaţi prezentau febră, subfebră sau cefalee. Acum sunt cu stare generală bună, fiind vorba de colegi sau rude ale tânărului. Nu e niciunul în pericol. Noi am luat toate măsurile. Orice simptom a fost internat. S-a făcut şi profilaxie. În jur de 200 de persoane, care au intrat în contact cu el, au venit la spital”, a declarat Bularca.

Reprezentantul DSP a adăugat că în cazul persoanelor internate există doar suspiciuni de meningită, un diagnostic cert urmând a fi pus când sosesc analizele de laborator.

„Noi am prelevat probe pe care le-am trimis la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Numai atunci putem pune clar un diagnostic, ce tip de meningită este, dacă este. Sperăm ca aceste analize să vină azi (luni n.r.). Până atunci sunt doar suspiciuni”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Potrivit Claudiei Bularca, ultimele locuri pe care tânărul le-a frecventat au fost dezinfectate, fiind vorba de şcoală, liceu, discotecă, şi locul unde şi-a făcut tânărul majoratul.

Un elev de la Liceul Silvic ”Nicolae Rucăreanu” din Braşov, diagnosticat cu meningită a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie. Acesta îşi organizase, în urmă cu aproximativ o săptămână, petrecerea de majorat.

Citește și: