Gilda Popa
1081 vizualizări 9 aug 2018

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a solicitat anchete în penitenciarele Rahova, Jilava şi Giurgiu, după moartea fostului judecător Stan Mustaţă.

Tudorel Toader, a confirmat pentru Mediafax, că a solicitat anchete în penitenciarele Jilava, Rahova şi Giurgiu, unde ar fi fost transferat fostul judecător Stan Mustaţă.

În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis joi, un dosar de moarte suspectă în cazul decesului fostului judecător Stan Mustaţă, în urma unei sesizări depuse de către reprezentanţii Spitalului „Carol Davila”.

"Voi face plângeri împotriva directorului care a dispus transferul la 2:00 noaptea, voi face un memoriu la Ministerul Justiţiei şi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu solicitarea de efectuare de verificări, voi face tot ceea ce trebuie făcut. Memoria acestui om merită", a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, avocatul Lorette Luca.

Fostul judecător Stan Mustaţă a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Fostul magistrat, care era încarcerat de peste doi ani, suferea de cancer şi din cauza unor probleme ale rinichilor.

Mustaţă, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Cu ajutorul unei grefiere şi al altor doi prieteni, Stan Mustaţă lua câte 5.000 de euro de la diverşi acuzaţi pentru a da sentinţe blânde în procesele pe care le judeca. În motivarea sentinţei, judecătorii au remarcat că Mustaţă refuzase să se pensioneze, pentru că ar fi rămas fără o sursă consistentă de venituri ilicite. De asemenea, au consemnat că, pentru a salva aparenţele, se văicărea în faţa colegilor că s-au scumpit mărţişoarele şi 1 martie ajunge să-l coste peste 1.000 de lei.

 

Citește și: