Vasile Magradean
235 vizualizări 23 oct 2019

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de AJPIS Sălaj, la solicitarea MEDIAFAX, beneficiarii care au rămas fără ajutoare sociale provin din 50 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 61 din judeţ.

„Numărul mediu de beneficiari ai ajutorului social, acordat conform Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, pentru perioada ianuarie-septembrie 2019, a fost de 2.640 familii şi persoane singure la nivelul întregului judeţ Sălaj. Numărul de beneficiari ai ajutorului social suspendaţi în perioada ianuarie-septembrie 2019 a fost de 668, la nivelul întregului judeţ, motivele fiind în toate cazurile neefectuarea orelor de muncă în folosul comunităţii, la solicitarea primarului, conform prevederilor legale în vigoare. Beneficiarii provin din 50 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 61 din judeţ, în restul de 11 nefiind înregistrate suspendări ale ajutoarelor sociale”, se arată în documentul citat.

Cele mai multe ajutoare sociale suspendate, 64, au fost înregistrate în comuna Nuşfalău, iar în municipiul Zalău, reşedinţa de judeţ, au fost 14 cazuri. Au fost şi localităţi în care s-a suspendat ajutorul social pentru o singură persoană.

Reprezentanţii Primăriei Nuşfalău au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că beneficiarii de ajutoare sociale, majoriatea de etnie romă, trebuie să presteze lucrări de curăţenie în sat, de întreţinere a spaţiilor verzi în parc sau la sala de sport, lucrări la şanţuri, crăpat de lemne pentru diverse instituţii publice, cosit iarba de pe domeniul public sau de defrişat tufişuri.

„De multe ori nu vor să presteze aceste munci în folosul comunităţii, dar sunt şi cazuri în care beneficiarii merg să lucreze cu ziua şi atunci nu mai au timp şi să vină aici. În total, avem peste 400 de beneficiari care primesc ajutoare sociale, din care la 64 li s-au suspendat drepturile”, au spus reprezentanţii Primăriei Nuşfalău.

Citește și: