82 vizualizări 27 sep 2019

„Legea este egală pentru toţi. Eu cred că ar trebui şi ei să aibă realmente interes să afle adevărul. Dacă victima ar fi în viaţă, noi trebuie să desfăşurăm cu maximă celeritate cercetările pentru a epuiza una din variante”, a declarat Felix Bănilă, pentru MEDIAFAX.

Procurorul-şef DIICOT a mai precizat că jandarmii prezenţi la casa familiei Melencu au încercat să poarte un dialog civilizat pentru a pune în aplicare mandatul de aducere.

„Noi încercăm să identificăm o soluţie. Aţi văzut că la faţa locului, au mers cei însărcinaţi cu punerea în executare a mandatului de aducere, au încercat să aibă un dialog civilizat, normal cu dumnealor, au acuzat o stare de sănătate, au venit cei de la ambulanţă, au refuzat să meargă la spital, deşi am înţeles că personalul medical a recomandat deplasarea la unitatea spitalicească. (...)
Noi sperăm că vor deveni mai înţelepţi şi o să înţeleagă necesitatea, pentru că este .şi in interesul dumnealor”, a mai spus acesta.

Procurorii de caz vor lua o decizie dacă, în continuare, mama Luizei refuză să coopereze.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri agenţii procedurali şi jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii şi a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe.

Citește și: