472 vizualizări 19 ian 2020

„Guvernul Orban a îndatorat România cu 18,5 miliarde de lei, a diminuat buffer-ul cu 1,3 miliarde de euro, şi asta în nici trei luni de când s-a instalat la Palatul Victoria. (...) Cu un cinism fără margini, premierul Orban a anunţat astăzi că nu se vor dubla alocaţiile, nu este 100% sigur că vor creşte pensiile(deci sigur nu vor creşte) şi mai urmează şi disponibilizări. Într-un cuvănt, austeritate. În schimb ne majorează vărsta de pensionare. Acum este clar de ce vor organizarea de alegeri anticipate parlamentare. Adio creşteri de pensii, de alocaţii, de salarii! Adio creşterea nivelului de trai al cetăţenilor români. Toate aste sunt marca PNL”, scrie, duminică, Marius Budăi, pe Facebook.

Reacţia fostului ministru al Muncii vine în contextul în care Ludovic Orban a spus, duminică, alocaţiile se vor dubla în luna august dacă vor exista resursele financiare necesare.

„În nicio ţară civilizată din lumea asta, în care oamenii au o educaţie economică, dacă vine un partid şi promite dublarea pensiilor sau dublarea aloaţiilor, partidul acela nu este luat în serios pentru că orice om de bun simţ ştie că lucrul respectiv nu este realizabil din punct de vedere economic şi bugetat. Nu există nicăieri în lumea asta să dublezi de două ori într-un an alocaţiile pentru copii”, a afirmat Ludovic Orban, pentru Hotnews.ro.

Totodată, premierul a spus că nu e 100% sigur că pensiile vor fi mărite cu 40%, începând din toamna anului 2020.

„Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte economică consolidată, să relansăm investiţiile, să îmbunătăţim colectarea”, a explicat Ludovic Orban.

Citește și: