Alexandra Mortu
2329 vizualizări 10 ian 2020

Autorităţile s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili dacă acuzaţiile aduse la adresa comisarul de poliţie Mihaela Ghimpu sunt adevărate, însă niciunul dintre poliţişti nu şi le-a asumat.

Comisarul a fost acuzat că modifică pontajele angajaţilor, dar, mai ales, că foloseşte un limbaj şi un comportament indecent faţă e colegii ei pe care îi înjura şi umilea.

Echipa de control a putut verifica, însă, pontajele şi a constat că într-adevăr unele erau ilegale, astfel încât Mihaela Ghimpu a fost sancţionată.

„În urma controlului tematic efectuat s-a dispus atenţionarea şefului serviciului şi a unui poliţist din cadrul serviciului. De asemenea, s-a dispus cercetarea administrativă a şefului serviciului, cercetare care a fost finalizată fără a se impune aplicarea unei alte sancţiuni”, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi, potrivit adevărul.ro.

Petiţia online neasumată este insuficientă pentru sancţionarea comisarului, mai ales că acuzaţiile de folosire a unui limbaj licenţios nu au putut verificate.

„Şeful serviciului, comisar de poliţie Ghimpu Mihaela îşi tratează subalternii în cel mai josnic mod posibil. În şedinţe aceasta foloseşte adesea un limbaj trivial, greu de reprodus, suntem jigniţi, ni se spune că din vina noastră nu are timp să se spele nici la p***ă, totul fiind de faţadă, încercă să scoată mereu în evidenţă cât de mult munceste dumneaei si cat de trântori suntem noi”, se precizează în petiţia publicată de Sindicatul „Diamantul”, citată de adevărul.ro.

În acelaşi document se menţionează şi faptul că mai mulţi subalterni de-ai comisarului ar dori să se transfere în alte secţii.

„Preferăm să stăm plini de noroi şi în frig decât să fim jigniţi în fiecare zi”, se precizează în sesizare.

În document sunt relatate expresii pe care Mihaela Ghimpu le-ar fi adresat subalternilor: „Poate nu ştii cui te adresezi, eu sunt comisar de poliţie”, „Să vă f**!”, „Să mă lingi în p***ă!”, „Să-mi mânânci c***!”, „În p*** mea, sunt comisar, nu pot munci cot la cot cu nişte c***ţi de agenţi”.

„Nu este corect ca o persoană care fumează şi bea cafea prin toate birourile, să jignească şi să umilească lucrătorii în ultimul hal, să fie plătită cu peste 10.000 de lei pe lună, cum nu este corect nici faptul că unii agenţi din cadrul Serviciului Logistic care sunt «aliaţii» doamnei comisar să beneficieze de salarii de peste 5.000 de lei pe lună, fiind neoperativ, în timp ce agenţii operativi care lucrează la ordine publică şi îşi pun zilnic viaţa în pericol beneficiază de un salariu cu aproximativ 1.000-1.500 lei pe lună”, se mai arată în documentul citat. 

Sursă FOTO: Mediafax Foto / caracter ilustrativ

 

Citește și: