Roxana Din
103 vizualizări 28 nov 2019

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, au informat, joi, că au verificat situaţia în unităţile sanitare de pe platforma Fundeni, afectate de întreruperea agentului termic şi menţionează că spitalele în cauză au primit înştiinţări de la RADET la peste două ore după ce au efectuat sistările.

Cele trei unităţi medicale afectate sunt Institulul Oncologic Bucureşti, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu. Totodată şi DSP Bucureşti va dispune verificări la faţa locului.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra faptului că lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical şi a solicitat Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente cu privire la activitatea şi modului de comunicare al Regiei RADET.

Unităţile afectate vor folosi surse alternative pentru asigurarea căldurii şi a apei calde până la remedierea situaţiei, informează secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof.dr. Horaţiu Moldovan.

„Am vorbit cu managerii celor trei unităţi sanitare pentru că am vrut să verific că pot fi asigurate condiţiile necesare continuării îngrijirilor medicale de care au nevoie pacienţii. Spitalele au primit înştiinţări de la compania RADET la peste două ore după ce sistările de agent termic au fost realizate. În toate cele trei locaţii se vor face eforturile necesare şi vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea căldurii şi a apei calde”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof.dr. Horaţiu Moldovan, prin intermediul informării.

Potrivit aceleiaşi surse, la faţa locului a fost trimisă şi o echipă din cadrul DSP Bucureşti.

„Suplimentar, am cerut reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să verifice la faţa locului care este situaţie şi să îndrume echipele de management pentru a lua măsurile necesare care se impun. Dar este regretabil că evenimente de această natură continuă şi nu putem fi de acord ca, în plină iarnă, pacienţii să fie puşi în astfel de situaţii”, a completat acesta.

RADET anunţa joi că, urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore în zona Fundeni.

 

Citește și: