Alexandru Stanila
35 vizualizări 17 ian 2020

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, Federaţia Cipriotă a anunţat că meciurile din toate ligile vor fi amânate ca urmare a deciziei arbitrilor de a nu mai oficia, transmite Cyprus Mail, care anunţă că maşina lui Andreas Konstantinou, un arbitru de 33 de ani, a fost ţinta unui atac cu bombă, vineri, în Larnaca.

Incidentul ar fi avut loc vineri dimineaţa, în jurul orei locale 01.55, când un dispozitiv a fost amplasat pe maşina lui Konstantinou, provocând daune majore vehiculului aflat în garajului locuinţei arbitrului.

Potrivit sursei citate, Konstantinou este bănuit de corupţie şi trucare de meciuri, cazul său fiind investigat de autorităţile cipriote. Suspiciunile au început să apară după meciul dintre echipele Doxa şi AEL, de la începutul anului, scor 2-2, când oaspeţii au reclamat arbitrajul. Tot arbitrul de 33 de ani a fost la centru şi în meciul din Cupa Ciprului, dintre Ayia Napa şi Pafos FC, din noiembrie, scor 0-3, când ar fi fost detectată o activitate suspectă de pariere.

Federaţia Cipriotă de Fotbal a condamanat ferm incidentul petrecut la locuinţa lui Andreas Konstantinou, numindu-l drept "un act terorist", exprimându-şi totodată susţinerea pentru arbitru şi familia sa. De asemenea, în comunicat a fost precizat că George Koumas, preşedintele Federaţiei Cipriote, va avea o întrevedere cu Ministrul Justiţiei, vineri, pentru a discuta despre incidentele grave petrecute recent.

În campionatul din Cipru, după 15 partide disputate, lider este Anorthosis, cu 36 de puncte. Etapa cu numărul 17 ar fi trebuit să aibă loc în intervalul 18-20 ianuarie.

Citește și: