Alexandru Costea
348 vizualizări 8 ian 2020

"Atacurile cu rachetă asupra bazelor din Irak, care găzduiesc militari americani şi ai coaliţiei împotriva Daesh nu contribuie, în niciun caz şi în niciun fel, la reducerea tensiunilor în Irak şi în regiune, ci, din contră, pot conduce la o tensionare suplimentară a situaţiei de securitate din Irak şi din vecinătate. Militarii români care fac parte din coaliţia împotriva Daesh nu au fost afectaţi de aceste atacuri. De asemenea, având în vedere că o serie de rachete au vizat regiunea Erbil, în care se găseşte o comunitate de aproximativ 180 de cetăţeni români, prin consulatul României am putut confirma că cetăţenii români nu sunt afectaţi de aceste evoluţii", a a afirmat Bogdan Aurescu la Bruxelles.

Ministrul a explicat că forţele coaliţiei împotriva Daesh au ca scop antrenarea militarilor irakieni pentru a răspunde provocării pe care o reprezintă Statul Islamic.

Iranul a desfăşurat atacuri cu rachete la baze militare din Irak, unde erau staţionate trupe americane, au informat oficialii de la Washington şi Teheran.

Relaţiile deja tensionate între SUA şi Iran s-au înrăutăţit după ce armata americană l-a asasinat vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Citește și: