183 vizualizări 20 dec 2019

„Este absolut firesc ca organele de anchetă să cheme la audieri pe orice persoană care are cunoştinţă despre momentul 10 august şi este foarte bine că se întâmplă lucrul acesta. Vreau să spun sincer că mă aşteptam să fiu chemată încă de anul trecut. Nu s-a pus problema niciun moment să evit în a mă prezenta în faţa organelor de anchetă. A durat destul de mult, pentru că cei care au pus întrebări, anchetatorii, au fost interesaţi să lămurească foarte multe aspecte. În principal, aspectele de interes au vizat rolul pe care l-a avut ministrul Afacerilor Interne, respectiv Carmen Dan în acea zi.”, a spus Dan, la ieşirea de la DIICOT.

Fostul ministru de Interne a adăugat în faţa jurnaliştilor că nu a a avut un rol activ, de coordonare acţiunilor operative în data de 10 august 2018.

„Mă aflam la mine în birou, nu în biroul de comandă. (...) Indiferent de culoarea politică, ministrul nu conduce operaţiunele. Nu am vorbit cu Liviu Dragnea. Am făcut precizări şi referitoare la comunicarea în planul organizării misiunii cu anumite persoane politice. Am spus că nu am comunicat, nu m-am întâlnit în acea zi cu nicio persoană politică, care era în afara interesului de activitate al ministerului. Am făcut precizarea că am trimis comuinicări şi mesaje informative prim-ministrului în exercitarea calităţii guvernamentale, nu politice”, a explicat Dan.

Mai mult, sursa citată a explicat şi faptul că nu am avut întâlniri în acea zi cu nicio persoană politică.

„Am trimis informări prim-ministrului României”, a conchis Dan.

Fostul ministru de Interne Carmen Dan s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul DIICOT, pentru a fi audiată în dosarul protestelor din 10 august 2018. La sosirea la sediul Direcţiei, Carmen Dan a fost huiduită de protestatari, acelaşi lucru petrcându-se şi la ieşirea din unitatea de parchet.

„Criminalo! Doamna senator, dă-ţi demisia!”, au fost mesajele pe care mai mulţi protestatari le-au strigat atunci când Carmen Dan a ajuns la sediul DIICOT.

Mai mulţi protestatari #Rezist au fost prezenţi, întreaga zi, în faţa sediului DIICOT. Ei au adus şi un banner mare pe care scria: „Vrem vinovaţii pentru jandarmiada 10 august!”.

Marian Moroşanu, cunoscut sub numele „Ceauşescu”, a adus o pereche de cătuşe roz pentru fostul ministru.

Fostul ministru de Interne s-a prezentat în faţa procurorilor pentru a fi audiată în dosarul prostestelor din 10 august 2018. Procurorii DIICOT fac cercetări cu privire la şefii din Jandarmerie care au coordonat intervenţiile din 10 august 2018.

Citește și: