Luiza Paraschivu
1320 vizualizări 17 ian 2020

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest

Magistraţii Tribunalului Olt au decis ca Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu să rămână în arest. Cei doi vor fi duşi în Penitenciarul Craiova.

Camera de consiliu a respins cererea de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul lui Ştefan Risipiţeanu şi a constatat legalitatea arestării preventive în cazul ambilor inculpaţi.

Astfel, măsura arestării preventive a fost menţinută.

Decizia are drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

Cei doi vor fi duşi vineri în Penitenciarul Craiova.

Magistraţii Tribunalului Olt au verificat legalitatea măsurii arestului preventiv pentru Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Ştirea iniţială. Potrivit unor surse judiciare, apărătorul din oficiu care l-a reprezentat, vineri, la Tribunalul Olt, pe Gheorghe Dincă, a cerut arest la domiciliu pentru clientul său.

În schimb, potrivit aceloraşi surse, Ştefan Risipiţeanu, acuzat şi el de procurorii DIICOT în acest dosar, le-a spus judecătorilor că el nu vrea să meargă acasă pentru că nu are bani. Asta după ce avocatul său, desemnat de Baroul Olt, solicitase instanţei înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Până în acest moment, instanţa nu a luat o decizie.

Magistraţii Tribunalului Olt verifică legalitatea măsurii arestului preventiv pentru Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Citește și: