1786 vizualizări 28 nov 2019
Ştefan Risipiceanu le-a oferit noi informaţii anchetatorilor: „Am violat eu altele, dar pe asta nu”, ar fi menţionat acesta potrivit unor surse citate de Playtech.ro. 
 
De asemenea, sursele din cadrul anchetei au dezvăluit că bărbatul ar fi ştiut ce s-a întâmplat cu cele două adolescente, păstrând secretul până în prezent, şi că nu ar fi prezentat nicio remuşcare la audieri, când a vorbit despre Luiza Melencu, adolescenta care a dispărut în luna aprilie a acestui an. 
 
Presupusul complice al lui Gheorghe Dincă ar mai fi mărturisit că a mers de multe ori la acesta în curte şi că o dată ar fi violat o fată în grădina acestuia, dar că nu îşi aminteşte dacă aceasta era Luiza sau altă tânără. 

„(Sunt, n.r) Multe probe şi chiar spre deloc. Nu sunt foarte multe probe, ele tind spre zero. Există probe, dar ele nu leagă în mod direct pe inculpatul Risipiţeanu de săvârşirea unor fapte, mai ales de cea de viol. Instanţa rămâne în pronunţare. Sunt probe ADN. Nu pot sa spun mai multe. El nu recunoaşte nimic, bineînţeles. A avut o atitudine sinceră, nu a recunoscut”, a declarat Valentin Vladu, avocatul lui Ştefan Risipiţeanu, reţinut de DIICOT pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu.

Bărbatul a spus, în faţa instanţei, că îl cunoştea pe Gheorghe Dincă, însă ca vecin.

„Nu există probe care să-l lege direct pe inculpat. Dacă va fi decizie de arestare, da, contestăm. Nu are cum să regrete dacă nu a recunoscut”, a mai spus apărătorul.

Bărbatul s-a arătat mirat de faptul că Gheorghe Dincă l-a denunţat, mai ales pentru că au trecut 4 luni de la reţinerea lui. Risipiţeanu a recunoscut că a fost in casa lui Dincă şi înainte de data când ar fi violat-o pe Luiza Melencu.

„A perceput-o ca pe o răutate din partea lui Dincă, în sensul că abia acum vrea să îl ia şi pe el. Nu are nicio legătură cu cauza şi vreo infracţiune săvârşită în imobil, spune el. A fost mirat. Nu că i-a trădat prietenia”, mai spune avocatul Valentin Vladu.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunţat, miercuri (n. r. - 27 noiembrie), că a fost reţinut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reţinut, cât şi Dincă, ar fi violat-o pe tânără, anunţă DIICOT.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul se numeşte Ştefan Risipiţianu.

Citește și: