275 vizualizări 17 nov 2019

Copilul a ajuns sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, în stare critică. O echipă de medici de la Ministerul Sănătăţii, condusă de secretarul de stat, conf.dr. Horaţiu Moldovan, a aşteptat echipajului Ambulanţei care îl aducea pe copilul de la Iaşi.

„L-am examinat şi eu ca medic pe acest copil, în sala de operaţii, şi sper într-o minune. Starea micuţului pacient este destul de gravă, prognosticul meu fiind destul de rezervat, însă poate fi şi o evoluţie favorabilă, fiindcă este pe mâna celor mai buni specialişti. În acest caz toată lumea şi-a făcut bine treaba, de la cei de la Ambulanţa Vaslui, până la personalul medical de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, dar şi cei de la echipajul TIM care l-au adus la Bucureşti. Cazul a fost manageriat corect”, a spus secretarul de stat, conf. dr. Horaţiu Moldovan.

Copilul a fost operat, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă şi a primit îngrijiri în secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie din Iaşi. Acesta avea arsuri pe căile aeriene superioare, pe faţă, în regiunea cervicală, pe torace, mâini şi pe coapsa stângă. Medicii din Iaşi au încercat să îl trimită la Bucureşti cu elicopterul, însă din cauza vântului s-a luat decizia de a fi transportat pe cale rutieră la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Capitală.

Copilul în vârstă de 3 ani, din comuna Băcani, judeţul Vaslui, dormea singur, în camera sa, vineri seara, iar peste el au căzut rufele care au luat foc, pe sobă, unde mama lui le pusese la uscat.

Foto: Pixabay / caracter iustrativ

 

Citește și: