Nicolae Oprea
93 vizualizări 30 dec 2019

„Să arzi o pacientă pe 40% din corp pentru doctorul Beuran a însemnat un incident minor. Motivul pentru care am venit la Parchetul General este unul foarte clar - acela de a cere procurorilor să stabilească dacă personalul medical din Spitalul Floreasca ce a participat sau a coordonat operaţia din 13 şi 22 decembrie (vorbim de 2 intervenţii chirurgicale) au comis înşelăciune, uz de fals şi fals intelectual. După declaraţiile lui Beuran în care ne explica faptul că el nu a participat în sală, dar ar fi semnat în fals că a participat de la primul moment operator şi până la ultimul, până la suspiciunea că pacienta ar fi fost alergică la iod”, a declarat Emanuel Ungureanu la sediul Parchetului General.

Singura anchtă administrativă în ziua incidentului a fost cea declanşată de managerul spitalului Floreasca, mai spune deputatul.

„Cu certitudine s-a încercat muşamalizarea acestei nenorociri”, a mai spus Ungureanu.

Referitor la declaraţia preşedintelui Colegiului Medicilor, în care spune că prietenii şi foştii pacienţi ai lui Beuran trebuie să il apere, deputatul USR precizează: ”Comunicatul preşedintelui Colegiului Medicilor este o ruşine şi este o sfidare la adresa victimei şi a familiei aceştia care a fost informată despre incidentul din sala că fiind un incident minor”.

„Mai mult decât atât în data de 27 decembrie, Ministerul Sănătăţii trimite un inspector al Inspecţiei Sanitare de Stat, care nu audiază nici atunci niciun medic care a fost în sala, nu mai reaudiază pe nimeni, ci preia în raportul sau declaraţiile date în 22 decembrie de personalul auxiliar. Tot terenul a fost şi este pregătit până astăzi, să se dea vină pe asistente, pe infirmiere, pe cele care ar fi trebuit să pregătească câmpul operator. De fapt ce constatăm astăzi, că nu avem niciun fel de proceduri clare.

După un incident atât de grav nu am văzut niciun rezultat, conducerea spitalului Floreasca, şeful Secţiei de Chirurgie Beuran şi să ne explice pe fiecare pas cum se prepară un pacient pentru operaţie, cum s-au întâmplat lucrurile în dată de 13 decembrie, pentru că în dată de 22 decembrie medicii care au operat-o pe această pacienta erau în ceea ce se numeşte procedura de reintervenţie”, mai spune Ungureanu.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Foto: Facebook / Emanuel Ungureanu

Citește și: