55 vizualizări 23 sep 2019

Ulterior, Parchetul a confirmat informaţia: „Având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe, în cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat în vederea efectuării urmăririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa. Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, unde a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal (...), agresiune sexuală (...) şi omor calificat (...)”.

Principalul suspect în cazul crimei, olandezul Johannes Visscher, este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală.

Cetăţeanul olandez a ajuns în România miercuri. Fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa, Mihaela Adriana Fieraru, a fost dată dispărută vineri, în condiţiile în care nu a mai ajuns acasă de la şcoală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produleşti.

Potrivit anchetatorilor, fetiţa a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

Medicii legişti au stabilit că fetiţa a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Imagini cu maşina închiriată de cetăţeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa. Primarul din localitatea Gura Suţii, Dinu Constantin, a spus că maşina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localităţii.

Probe cu ADN-ul cetăţeanului olandez au fost ridicate din locuinţa închiriată de acesta în Bucureşti şi au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică.

Olandezul suspectat că a ucis fetiţa a plecat sâmbătă din România.

Citește și: