Laura Petrescu
273 vizualizări 6 feb 2020

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Prahova, Horia Toma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că profesoara filmată când îi înjură pe elevi, la o şcoală din Ceptura, este suplinitoare şi are contract pe perioadă determinată.

Toma a spus că joi s-a întâlnit cu directorul şcolii din Ceptura şi i-a cerut să ancheteze situaţia.

„În această dimineaţă (joi dimineaţa) ne-am întâlnit cu directorul şcolii şi i-am solicitat să facă o comisie de anchetă şi să ancheteze, apoi să aplice sancţiuni care pot merge până la desfacerea contractului de muncă. Ei trebuie să hotărască, consiliul de administraţie al şcolii. Noi am făcut recomandări”, a declarat Horia Toma.

Potrivit unor surse, dascălul ar avea afecţiuni psihice, asta deşi a trecut testarea psihologică, profesoara fiind declarată aptă pentru învăţământ. Cu toate acestea, cadrul didactic a avut probleme cu elevii la mai multe şcoli unde a predat, nefiind o persoană care să reuşească să stăpânească şcolarii.

Imaginile cu profesoara au fost postate pe Facebook, iar apoi au fost şterse. Cel care a postat imaginile pe Facebook a spus că filmarea este realizată la Şcoala „Nichita Stănescu”, din comuna Ceptura, judeţul Prahova. În imagini apărea o profesoară care ţipa la elevi şi le spunea că sunt „viermi”, „nesimţiţi” sau „mizerabili”.

„Viermilor! În halul ăsta să vă purtaţi, mă, nesimţiţilor? Am venit doar să-mi ţin orele şi atât. Sunteţi nişte mizerabili de clasa VII-a care habar nu aveţi să scrieţi şi să citiţi şi să gândiţi corect. (...) Mizerabililor. Mi-aţi răspândit şi toate testele”, ţipa profesoara.

Citește și: