Alexandru Costea
56 vizualizări 17 ian 2020

"Vom avea un candidat comun. Sperăm să găsim înţelepciunea şi la celalalte partide care vor într-adevăr să reconstruiască România, să înţeleagă că ar trebui să avem un candidat comun. Dacă nu vom avea două tururi, turul de selecţie îl organizăm noi, pentru că n-o să tot stăm să ne plângem că ne pică drobul de sare pe cap şi nu putem să mai facem lucrurile mai bine. Vlad Voiculescu vă prezintă proiectele, viziunea şi echipa. Nicuşor Dan a vorbit şi el despre ce vrea să facă. Sperăm să-i vedem şi pe ceilalţi. Dacă PNL vrea să aibă un candidat, haide să-l pună pe masa bucureştenilor, nu pe masa tocmelilor, să spună ce vrea să facă acel candidat", a declarat Dacian Cioloş.

Europarlamentarul a precizat că partidele Alianţei USR-PLUS nu se ceartă între ele.

"E o fază de precampanie pe care noi o dorim cât mai activă, pentru că doar aşa vom înţelege ce vom vota pentru următorii patru ani. Faptul că noi ne prezentăm candidaţii, nu înseamnă că ne certăm cu cei de la USR sau cei de la PNL şi cu alte partide, ci că ne asumăm cu responsabilitate candidaturile astea. Aşa o să vedeţi şi pentru formarea guvernului, cum gândim noi, şi pentru alegerile parlamentare şi aşa cum aţi văzut şi la europarlamentare", a spus Cioloş.

Acesta consideră că organizarea alegerilor într-un singur tur reprezintă condiţia pentru a le pierde

"Dacă vom avea alegeri în două tururi, atunci oricum cel care va ajunge în turul doi poate să fie susţinut de ceilalţi, cu condiţia că ştim ce susţinem", a mai afirmat liderul PLUS.

Dacian Cioloş a confirmat că a abordat de mai multe ori tema candidatului comun cu PNL şi vor continua discuţiile pe acest subiect.

"Avem nevoie de un primar care să lucreze, nu patru ani, opt ani cel puţin, pentru a începe să redreseze doar nişte lucruri care merg prost", a mai declarat preşedintele PLUS.

Vlad Voiculescu şi-a lansat, vineri, candidatura pentru Primăria Capitalei, fiind susţinut de Dacian Cioloş şi PLUS. Voiculescu a afirmat că Gabriela Firea conduce Bucureştiul „pe contrasens”.

Deşi USR şi PLUS negociază pentru un singur candidat la Primăria Municipiului Bucureşti, Vlad Voiculescu şi-a lansat deja candidatura susţinut de PLUS, iar USR a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan.

Citește și: