158 vizualizări 30 oct 2019

În Cluj-Napoca, peste 80 de oameni s-au adunat, miercuri seara, pe Bulevardul Eroilor, în memoria victimelor de la Colectiv. Aceştia au adus flori, au aprins lumânări aşezate sub forma cuvintelor „4 ani - Colectiv” şi au ţinut în mâini fotografiile victimelor din clubul bucureştean. De asemenea, au pus la boxe melodiile formaţiei Goodbye to Gravity.

„Ne-am adunat miercuri seara să ne plângem prietenii, rudele, cunoscuţii sau necunoscuţii care au dispărut în mod atât de tragic dintre noi şi pentru ca astfel de evenimente nu se mai întâmple niciodată în România. De asemenea, sperăm să aflăm cât mai repede tot adevărul asupra ceea ce s-a întâmplat la Colectiv pentru ca morţii să poată dormi liniştiţi”, a spus unul dintre cei prezenţi.

Aproximativ 100 de oameni s-au adunat şi în Piaţa Mică din Sibiu pentru a păstra un moment de reculegere în memoria victimelor din Clubul Colectiv, din Capitală.

Sibienii au venit cu flori albe, cu lumânări şi purtând fiecare în mâini fotografii alb-negru cu chipurile celor care au murit în urma incendiului de acum patru ani, din Capitală.

După momentul de reculegere, sibienii au plecat în marş, spre Catedrala Mitropolitană, unde un sobor de preoţi a ţinut o slujbă de pomenire pentru tinerii care au murit în Colectiv.

La Iaşi, în Piaţa Unirii, pe soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost aprinse câteva zeci de lumânări, iar pe un europalet a fost scris cu negru „Targă Colectiv, Iaşi alături de voi”. Oamenii au adus şi trandafiri albi şi roz şi fotografii cu victimele din Colectiv.

La Galaţi, în jur de 50 de persoane s-au strâns la Prefectură şi au depus flori, au aprins candele şi au asistat la o slujbă susţinută de IPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

La Timişoara, zeci de oameni au aprins lumânări în centrul oraşului, pentru a-i comemora pe cei care au pierit în Clubul Colectiv, din Capitală. Timişorenii au venit cu fotografii ale victimelor, pe care le-au aşezat pe caldarâm. Oamenii au adus şi coli de hârtie pe care au scris mesaje precum „#Colectiv”, „Odihnă veşnică, suflete nevinovate” sau „Regretele sunt de prisos”.

VIDEO: IJJ Braşov

Şi la Braşov s-au adunat zeci de oameni care au aprins lumânări în memoria victimelor.

În urma incendiului de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 146 au fost răniţi.

 

Citește și: