Nicolae Oprea
83 vizualizări 24 oct 2019

Primăria Capitalei a vrut să solicite Guvernului trecerea unor parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva la Municipalitate, pentru amenajarea unui parc-pădure, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, dar proiectul a fost respins, mai ales că avea nevoie de două treimi din numărul total de voturi.

„Se solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea parcelelor 8, 11 şi 14 din Unitatea de Producţie UP II Băneasa din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în scopul reamenajării ca parc”, se arată în proiectul de hotărâre respins joi.

La începutul şedinţei de joi, Gabriela Firea a declarat că i-a acţionat în judecată pe care care au afirmat că are interese în zona Pădurii Băneasa.

Am făcut deja plângere, vreau să fim în faţa instanţei, pentru că s-a spus că Primarul general vrea votul consilierilor pentru a obţine de la Romsilva Pădurea Băneasa, să o transforme în parc pentru că am interese în acea zonă”, a declarat, Gabriela Firea în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi.

Edilul Capitalei a mai precizat că, potrivit legii, în Pădurea Băneasa nu se poate construi nimic.

 

Citește și: