Ilinca Nazarie
218 vizualizări 11 ian 2020

Procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a declarat, sâmbătă, că agresorul femeii de 49 de ani, nu a putut fi audiat, însă este conştient de fapta comisă.

„Am încercat să îl determinăm să dea o declaraţie, dar nu am reuşit şi am amânat audierea lui în calitatea de suspect şi inculpat pentru săptămâna viitoare, când probabil că din punct de vedere psihic el se va limpezi şi atunci o să îşi poată face şi apărări, o să aibă o declaraţie completă, să ne prezinte un tablou mai detaliat al motivelor care au dus la săvârşirea acestei fapte”, a spus procurorul.

Oamenii legii iau în calcul că bărbatul şi-a premeditat fapta, el ajungând la spital cu cuţitul în sacoşa de cumpărături.

„Din punctul meu de vedere, în acest moment, intenţia a fost foarte clară şi intenţie directă a autorului de a săvârşi infracţiunea. Acum se pune problema extinderii sau a încadrării juridice (...) vizavi de existenţa premeditării, care este o nouă încadrare juridică, este omor calificat, cu pedeapsă mai mare, cu un spor faţă de ceea ce înseamnă omorul simplu. (...) A venit cu cuţitul în sacoşă, nu iei cuţitul de acasă şi mergi la spital, cuţit cu lama de 20 şi ceva de centimetri, dacă nu ai de gând să îl foloseşti”, a mai spus Olteanu.

În discuţiile cu anchetatorii, bărbatul a spus că este afectat de ceea ce a făcut, că a convieţuit cu soţia sa 27 de ani şi că a venit la spital să o felicite pentru noua funcţie.

Bărbatul va fi prezentat instanţei, sâmbătă, cu propunere de arestare preventivă.

Anca Patriche, asistent şef al Secţiei de Chirurgie, câştigase, prin concurs, funcţia de director de îngrijiri al Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ. Cu puţin timp înainte de a fi ucisă de soţul cu care era în proces de divorţ, fusese instalată în funcţie, dar nu apucase să îşi ia în primire biroul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul unităţii medicale. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soţ în vechiul birou.

 

Citește și: