Raluca Lazaroi
234 vizualizări 15 ian 2020

Adolescentul în vârstă de 14 ani este cercetat penal de poliţiştii bistriţeni după ce a asmuţit patru dintre câinii ciobăneşti de la o stână asupra unui câine vagabond, care a murit din cauza rănilor.

Întreaga scenă a fost filmată de adolescent.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu două săptămâni însă imaginile au apărut în spaţiul public marţi, când Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud s-a autosesizat şi a demarat o anchetă, reuşind să îl identifice pe autor.

„Ca urmare a cercetărilor demarate, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa au stabilit faptul că un minor în vârstă de 14 ani, din Zoreni, în timp ce se afla la stâna tatălui său, situată pe raza localităţii, ar fi asmuţit patru câini ciobăneşti asupra unui alt câine al cărui proprietar nu se cunoaşte şi care a decedat. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, urmând a fi stabilite cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul” a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Filmarea originală a fost găsită de anchetatori în telefonul mobil al copilului, au spus surse din anchetă.

Adolescentul de 14 ani urmează să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice, conform legii, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Citește și: