Departamentul Social - Mediafax
Oana Despa
587 vizualizări 6 iun 2018

"Îmi aduc aminte cu dezgust de un moment în care Coldea şi Dumbravă se rugau de Alina Bica să îl salte pe Horodniceanu în stradă cu mascaţi şi Bica s-a opus la momentul acela. Eu cred că Alina Bica îşi aduce aminte din Costa Rica şi, aşa cum eu şi alţii vorbesc, va ieşi şi Bica să iasă să spună cum au vrut ei să îl salte pe Horodniceanu. Aşa vom înţelege cu dosarul Black Cube care a fost treaba cu Kovesi şi Horodniceanu", a declarat Daniel Dragomir.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia a expirat pe 19 mai.

Daniel Dragomir a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii şi a povestit într-un interviu pentru Gândul, că ani de zile, a stat în acelaşi birou cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.Dumitru Dumbravă a fost promovat, în 2014, la gradul de general de brigadă. A fost sef al Directiei juridice din SRI până în 2016, când a fost numit secretar general al Serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un "câmp tactic".

Florian Coldea a fost omul doi din SRI timp de 12 ani, fiind considerat “creierul” instituţiei. Coldea a demisionat din SRI la începutul lui 2017, după ce Sebastian Ghiţă a făcut publică relaţia de prietenie pe care o avea cu Florian Coldea.

Alina Bica a fost şef al DIICOT, ulterior fiind acuzată pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de membru în comisia ANRP. Bica se află în Costa Rica, iar avocaţii săi au anunţat că are statut de refugiat.

Procurorul şef al DIICOT Daniel Hordniceanu a declarat, miercuri seară, că nu cunoaşte ca Alina Bica să fi fost rugată de Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă să îl ridice cu mascaţii, aşa cum a povestit Daniel Dragomir: "Nu cunosc. Am aflat şi eu astăzi de la un coleg de al dumneavoastră (din presă -n.r.). Înseamnă că nu au rugat-o suficient... Probabil că mă simpatiza, din moment ce nu a dat curs rugăminţii. (...) Nu mi se pare normal să ascult ceea ce zice domnul Dragomir, care este într-o situaţie delicată şi care, sigur, este tentat să spună tot ceea ce doreşte".

 

Citește și: