527 vizualizări 17 ian 2020

Procurorii l-au interceptat pe Dincă chiar şi în penitenciar, potrivit datelor existente în rechizitoriul DIICOT, obţinut de Mediafax.

El i-a povestit cu lux de amănunte cum s-au desfăşurat lucrurile în cazul răpirii, violării şi apoi uciderii Alexandrei şi a Luizei. În plus, în timp ce vorbeşte despre cele două adolescente, Dincă le numeşte „prima” şi „a doua”, fiind pentru el simple obiecte sexuale, lipsite de viaţă, notează procurorii.

Gheorghe Dincă a mărturisit, în spatele gratiilor, că nu a ştiut că Alexandra a apelat la serviciul de urgenţă 112.

„Dacă-mi arăta aia telefonul cădeam jos”, îi spune Dincă colegului de celulă, referindu-se la ipoteza că şi-ar fi dat seama ca fata a alertat autorităţile folosind telefonul lui.

Într-o concluzie finală, în legătură cu tot ceea ce s-a întâmplat cu cele două tinere, Dincă admite în faţa colegului de celulă că totul a fost pentru propria plăcere: „Păi uite, nu vezi că de-aia mi-a plăcut, sunt aici”, spune Dincă.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

Ştefan Risipiţianu este acuzat că, ajuns la locuinţa respectivă, a observat fata şi i-a cerut lui Dincă acordul s-o violeze.

Dincă ar fi omorât-o în 17 aprilie 2019 pe Luiza Melencu, în bătaie, iar apoi a ars trupul acesteia într-un butoi metalic.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată. Dincă este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, Dincă a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Citește și: