Nicolae Oprea
193 vizualizări 14 oct 2019

„Este foarte greu de spus cum va fi anul acesta. Ceea ce credem noi cu tărie este că va fi mai bine ca anul trecut, dar cu siguranţă vor mai exista avarii, însă lucrările pe care le-am făcut pe tot parcursul acestui an trebuie să ducă la diminuarea avariior. Problema RADET nu este de doi – trei ani de zile, ci este de 30 de ani, cam de atunci ar fi trebuit primarii să înceapă înlocuirea ţevilor, ceea ce nu s-a întâmplat, iar acum culegem ce am semănat, adică un sistem care şi-a depăşit de două ori durata de viaţă”, a declarat Alexandru Burghiu pentru MEDIAFAX.

Potrivit directorului RADET, planul de modernizare din acest an prevede înlocuirea a 20 de kilometrui de reţea primară. Toată reţeaua primară are 1.000 de kilometri – dar nu toată este afectată.

„Ce am început în acest an este cel mai ambiţios plan de înlocuire şi de reparaţii, în sensul că ne-am asumat că vom finaliza 20 de kilometri de reţea primară. Nu înlocuim o magistrală, să-i spunem de 8 kilometri, ci acolo unde au avut loc avarii. (...) Aeastă campanie trebuie continuată cinci ani, ca să revenim la o normalitate din punct de vedere al funcţionalităţii sistemului”, declară Burghiu.

Potrivit acestuia, Magistrala 2 Sud a creat anul trecut cele mai mari probleme.

„Cele mai cunoscute şi mai mai probleme anul trecut au fost Magistrala 2 Sud, în zona Fizicienilor, sectorul 3. Acesl tronson a fost, şi încă este înlocuit, este vorba de lucrarea pe care o face Compania Municipală Energetica, unde schimbă acea porţiune care ne-a produs mari neplăceri. (...) Pe lângă asta, au început lucrările în zona Danubiu”, explică directorul RADET.

Burghiu mai spune că „sub nicio formă nu va exista în perioada imediat următoare o scumpire pentru plata gigacaloriei, pentru populaţie”.

Iarna trecută, sistemul de termoficare din Bucureşti a avut mari probleme, din cazua avariilor care s-au ţinut lanţ. Zilnic, sute de blocuri au fost afectate de aceste avarii.

Citește și: