Roxana Din
51 vizualizări 1 dec 2019

Samir şi Zuzi sunt s-au bucurat de două ori, de 1 Decembrie: o dată pentru că au participat la parada militară, şi o dată pentru că e ziua lor de naştere. În restul timpului, Samir este câine de urmărire, iar Zuzi intervine în stări conflictuale pentru a restabili ordinea.

„Seniorul împlineşte 5 ani, Samir. Domnişoara Zuzi, care împlineşte 2 ani, e proaspăt venită din şcoală. Este un ciobănesc melinois. Sunt diferiţi nu numai prin aspect şi rasă, ci şi prin pregătire, prin specializare. Samir este un căţel de urmărire, iar Zuzi, care stă destul de blândă, cloceşte ceva, este un căţel de restabilire după stări conflictuale şi intervenţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ajutant Marie Alexandru Daniel, de la Jandarmeria Bucureşti.

Jandarmul a povestit că ambii căţei sunt disciplinaţi şi în mod punctual şi la comanda conducătorului execută acţiuni de restabilire a ordinii publice la orice înseamnă meciuri, manifestări de mare amploare, care devin sau pot deveni violente.

Samir, de exemplu, are capacitatea de a simţi, prin marcă de miros, orice s-a pierdut şi a fost folosit în activitatea infracţională, iar el descoperă sursa, traseul şi implicit făptuitorul.

 

Citește și: