Ionel Dancu
Gabriel Pecheanu
1492 vizualizări 3 sep 2018

"Sunt afirmaţii grave, ar trebui să facă plângeri penale sau să aducă dovezi (n.r.: Gabriela Firea). Nu am ce comenta", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Primarul general Gabriela Firea spune că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în şedinţa CEx PSD de sâmbătă cu hârtii care reprezentau discuţii private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuţii, de pe aceeaşi aplicaţie, ale unui senator şi că sunt uşor de interceptat.

"De vreme ce ştia ce voi spune eu şi nu am vorbit cu nimeni şi venise pregătită cu nişte convorbiri private pe WhatsApp şi m-a prevenit anul trecut să fiu atentă ce vorbesc pe WhatsApp că acestea sunt uşor de interceptat şi are la dispoziţie, probabil de la serviciul intern de informaţii al MAI, discuţii dintre un senator şi unele persoane....Şi nici la acest argument nimeni nu a intervenit. Dacă acesta e sensul în care se îndreaptă unii colegi ", a spus Gabriela Firea.

Totodată, Firea a declarat, referitor la momentul în care a fost huiduită pe Arena Naţională, că filmuleţul a apărut a doua zi, care spunea că de fapt Simona Halep a fost huiduită, a fost făcut public cu acordul lui Liviu Dragnea.

Ca răspuns, liderul PSD a spus luni: " Este o aberaţie. Chiar mă doare".

Liviu Dragnea a spus că a avut o conversaţie sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv, cu Corina Creţu, comisar european, iar aceasta a spus că regretă discuţia cu Gabriela Firea.

"Am discutat sâmbătă seara despre ce s-a spus la Comitetul Executiv şi eram cu Dan Nica sâmbătă. M-a sunat dumneaei (n.r.: Corina Creţu) a spus că îi pare rău că a avut această discuţie cu Gabriela Firea şi că a sunat-o şi nu trebuia să introducă numele în Comitetul Executiv", a declarat Liviu Dragnea.

Primarul Gabriela Firea a declarat sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv de la Neptun, în care a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, că a luat decizia pe fondul unei discuţii cu comisarul european Corina Creţu.

"Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, comisar european, care mi-a relatat o discuţie cu domnul Juncker şi colegii săi, faptul că aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din România şi situaţia din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct în a avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord cu faptul că manifestanţii care nu au fost violenţi au suportat gaze lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic, extragerea celor care aruncau în jandarmi", a spus Gabriela Firea.

Aceasta spune că a avut aprobarea Corinei Creţu să discute în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat pe Tudorel Toader, acuzându-l că nu a dus la capăt ordonanţa care permitea actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare să-şi continue mandatul, precizând că vrea să aibă o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cu premierul Viorica Dăncilă pe subiect.

 

"Am văzut asta, am văzut şi solicitarea ca să se suspende imediat ţinând cont de faptul că este în Guvern. Aş fi fost foarte bucuros dacă domnul ministru Toader ar fi încheiat şi dus până la aprobare ordonanţa care ar fi permis actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare să-şi continue mandatul până când intră în vigoare noua lege şi, ca mulţi alţi colegi, oameni, pe care i-am văzut supăraţi, şi eu sunt supărat pentru că tocmai se pot pune sub semnul întrebării nişte anchete importante care sunt în derulare. Mă aşteptam să ducă la capăt această procedură săptămâna trecută şi pentru mine este ciudat şi destul de greu de înţeles de ce", a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă va avea o discuţie cu Tudorel Toader sau cu premierul şi ministrul Justiţiei, Liviu Dragnea a precizat: "Da. Eu vreau să am o discuţie pe tema asta. Vreau să avem discuţie pe tema asta cu cei trei menţionaţi".

Instituţia a fost împărţită în două şi cu ocazia controlului făcut la DNA, în toamna anului trecut.

Un alt subiect despre care a vorbit Liviu Dragnea a fost postarea lui Darius Vâlcov. Preşedintele PSD a declarat că nu crede că Darius Vâlcov trebuie să plece din Guvern din cauza postărilor de pe Facebook, deşi spune despre acestea că sunt nefericite.

 

"Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea lui Vâlcov), cred că a fost o acţiune nefericită, dar să îi tratăm pe toţi în acelaşi registru sau cu aceeaşi măsură. Nu am văzut inflamări în toţi anii în care s-au dat publicităţii rechizitorii. Înţeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să îşi dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere", a declarat Liviu Dragnea.

Legat de postarea lui Vâlcov, ce spunea că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler, Dragnea a mai spus: "în virtutea faptului că sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că solicitarea liberalilor de a o chema la „Ora Guvernului”, în Parlament, pe prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a fost respinsă în Biroul Permanent pentru că nu respecta Regulamentul

”Cererea se referea la chemarea doamnei prim-ministru în prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie-decembrie. Nu poţi să ceri premierului să vină peste o oră şi eventual după ce s-a terminat plenul Camerei Deputaţilor. S-a discutat să fie conform Regulamentului, în care se spune că o dată pe lună în fiecare zi de luni este Ora premierul, care poate fi folosită la cererea premierului sau a unui grup. Pur şi simplu pe regulament”, a declarat Liviu Dragnea.

Foto: Hepta

 

Citește și: