Departamentul Politic
406 vizualizări 12 dec 2019

ORA 20.00 Dan Barna, despre asumarea răspunderii guvernului PNL pe mai multe subiecte: Multe măsuri luate de PNL în aceste zile sunt obligatorii. Cele pe legile justiţiei... Acestea trebuiau corectate. 

ORA 19:42 Barna, despre excluderea din USR a Olimpiei Ardelean: Trebuie să existe nişte limite

Dan Barna a declarat joi, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, referitor la excluderea Olimpiei Ardelean, că ideea că cineva poate să aibă orice abordare în logica libertăţii totale de expresie este una generoasă, dar nu are cum să fie funcţională şi că aceasta poate contesta decizia.

Citeşte continuarea...

ORA 19.39 Liderul USR, despre alegerile anticipate: Căderea guvernului ar fi un prim pas spre anticipate, nu ar însemna revenirea PSD la guvernare.

ORA 19.37 Barna, despre alegerile locale: Alianţa USR-PLUS va avea condidaţi comuni. În ceea ce priveşte relaţia cu PNL, depinde dacă ajungem la primari aleşi în două tururi sau nu. Dacă va fi primar într-un singur tur, pentru Capitală va trebui să stăm toţi la masă şi să facem tot ce putem pentru a câştiga. 

ORA 19.21 Preşedintele USR, despre dezbaterile din campania electorală: Sunt convins că Iohannis ar fi acceptat o dezbatere cu mine în turul doi, dacă intram. 

ORA 19.18 De ce nu l-a atacat Barna mai mult pe preşedinte: În momentul în care s-a declanşat moţiunea de cenzură, criza politică, şansa mea să îl atac pe Iohannis dispăruse, deoarece se încerca îndepărtarea PSD, iar preşedintele se poziţionase anti-PSD.  

ORA 19.08 Barna, despre democraţia de partid: Am ajuns la cealaltă extremă în care fiecare din partid crede că poate să facă sau să spună orice. Ceea ce nu este bine, deoarece după următoarele alegeri vom intra, mai mult ca sigur, la guvernare. 

 

Ştirea iniţială

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Teme:

Care este concluzia trasă de Dan Barna după alegerile prezidenţiale?

Cui face Dan Barna opoziţie?

Va avea USR candidat la alegerile locale sau va exista un candidat comun al alianţei USR-PLUS?

Va intra USR la guvernare dacă pică actualul executiv?

Se destramă alianţa USR-PLUS? 

Citește și: