Departamentul Social - Mediafax
1026 vizualizări 6 feb 2020

Redăm principalele idei din emisiune:

Ora 20:00 Marcel Ciolacu acuză Guvernul Orban că a numit ilegal 24 de prefecţi şi subprefecţi

Marcel Ciolacu a declarat, joi seară, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu, că Guvernul Orban a numit în mod ilegal 24 de prefecţi şi subprefecţi şi că preşedintele Autorităţii Naţionale a Funcţionarilor Publici a dat avize negative acestor proiecte de hotărâre.

Citeşte continuarea...

Ora 19:59 Marcel Ciolacu, despre portofelele care ar fi fost furate în sediul PSD: Am înţeles că incidentul cu portofelele s-a rezolvat pe cale amiabilă. Un incident minor. Nu s-a ajuns la poliţie, nu s-a ajuns la nimic

Ora 19.37 Liderul PSD: Este posibil ca partidul să nu meargă în plen la votul pe învestirea Guvernului

Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că PSD ia în calcul să nu participe la votul din Parlament pe învestirea Guvernului Orban, pentru a nu exista cvorumul necesar şi pentru ca votul să fie amânat.

Citeşte continuarea...

Ora 19.18 Marcel Ciolacu, despre Congresul PSD: Avem o victorie de etapă.

Vom vedea care sunt paşii care urmează. Dacă se doreşte o conducere mai autoritară, vom avea un Congres. Dacă preferă stilul meu mai deschis, atunci nu am nicio problemă să continuăm aşa. În acest moment... vom avea congres până pe 29 februarie. 

Ora 19.18 Liderul PSD, despre ordonanţele date noaptea de Guvern: Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu ştiu câte ordonanţe s-au dat, după două zile. Eu nu am nici textele ordonanţelor. 

Ora 19:10 Marcel Ciolacu anunţă că va sesiza CCR, după ce Iohannis l-a propus din nou pe Orban premier

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu, că va sesiza CCR privind un eventual conflict de natură constituţională, în contextul în care Klaus Iohannis a decis să îl desemneze din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

„Mâine (vineri-n.r) o să mă văd cu juriştii de la partid şi îmi confer acest drept, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor voi face o sesizare să vedem cât de legală este şi dacă nu a fost declanşat un conflict juridic constituţional. Este în funcţie ca şi interimar. Premierul desemnat nu este susţinut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Reacţia vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat, joi, că îl desemnează pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier.

Ora 19.02 Marcel Ciolacu, după ce preşedintele l-a desemnat tot pe Orban: Mă aşteptam la această decizie.

Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că îşi va şi asuma costurile acesteia. Noi ne vom strânge luni la partid şi vom face strategia pentru perioada următoare. Mâine mă văd cu juriştii partidului, apoi voi face o sesizare la CCR.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că preşedintele Klaus Iohannis a ales varianta „prelungită de criză politică”, prin decizia de a-l desemna din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier şi că şeful statului va trebui să îşi asume această decizie.

„Nu pot să fiu mincinos, mă asteaptam la această decizie. Preşedintele României a ales o variantă prelungită de criză politică. Presupun că şi-o va şi asuma. Noi ne vom strânge luni la partid şi împreună cu colegii mei vom face planul şi strategia pentru perioadă următoare”, a spus Marcel Ciolacu, la Gândurile lui Cristoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Ştire iniţială
 
Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu
 
Urmăriţi aşadar, joi, de la ora 19.00. Teme:
 
Ce a discutat Marcel Ciolacu cu preşedintele Iohannis? 
Ce propune PSD?
Vrea PSD anticipate?
Care sunt calculele făcute de social-democraţi?
E răsturnarea Guvernului o bilă albă pentru Ciolacu înainte de Congresul PSD?
Ce fel de Guvern vrea PSD?
 
Sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde Marcel Ciolacu, joi, începând cu ora 19.00, într-o emisiune LIVE „Gândurile lui Cristoiu", pe mediafax.ro şi gândul.info.

 

 

Citește și: