Raluca Lazaroi
135 vizualizări 9 apr 2019

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Suceava femeia, originară din judeţul Sibiu, a fost arestată în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile suedeze însă urmează să fie pusă în libertate după ce judecătorii au stabilit că infracţiunea de răpire de către mama nu este prevăzută în Codul Penal al României, cercetările urmând să continue în acest dosar de către autorităţile suedeze.

„O femeie care trăia în concubinaj cu un alt cetăţean român a venit în România, legal, împreună cu fiica sa, după ce s-a separat de concubinul acesteia. Bărbatul a depus în Suedia o plângere pe numele femeii acuzând-o de răpirea copilului. În baza mandatului european de arestare, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi apoi arestată. Ea se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava şi urmează să fie pusă în libertate. În Codul Penal din România nu există o infracţiune de acest fel, în care un părinte poate fi acuzat că şi-a răpit copilul”, a declarat, marţi, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.

Mama şi fetiţa au fost prinse în timp ce se aflau în vizită la Mănăstirea Putna, din judeţul Suceava. Femeia a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava, iar fetiţa în vârstă de şase ani a fost internată întru un centru de plasament al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava de unde a fost, ulterior, preluată de tată.

În acest caz, Curtea de Apel Suceava a decis, luni după-amiază, ca femeia acuzată de răpire de autorităţile suedeze să fie pusă în libertate.

Citește și: