48 vizualizări 6 feb 2020

„Sunt chiar uimită, unii sunt sunt chiar stupefiaţi. Unii sunt chiar mai greu de stupefiat, pentru că m-am călit în ultimii ani. Este anormal ce se întâmplă. Practic, preşedintele ne demonstrează că sfidează Parlamentul, iar sfidând Parlamentul îi desconsideră şi pe români. În momentul în care nesocoteşti faptul că ieri în cadrul unei moţiuni de cenzură Guvernul Orban a căzut şi cu un scor hotărâtor, nici măcar la limită, trebuie să ţii cont de cetăţeni, adică de Parlament. Nu trebuie să ţii cont că cetăţenii sunt într-o parte şi Parlamentul în cealaltă parte”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

Primarul Capitalei a precizat că este necesar ca în următoarea perioadă preşedintele să schimbe atitudinea, chiar dacă nu va schimba şi propunerea de premier.

„Este cert că merge în acest drum în care să arate că domnul Orban este un bun prim-ministru”, a mai spus ironic Firea.

Precizările vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

„Următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele parlamentare îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Citește și: