no author
Laura Petrescu
211 vizualizări 20 iun 2017

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, luni, să îl achite pe Romeo Nicolae, trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Totodată, a fost dispusă ridicarea sechestrului asiguratoriu instituit prin asupra sumei de 21.305 lei, depusă de Nicolae Romeo Florin.

Decizia nu e definitivă, având drept de apel în 10 zile de la comunicare.

În 27 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a lui Romeo Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF- Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, fost vicepreşedinte ANAF şi fost director general al Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală, acuzat de trafic de influenţă.

„În calitate de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în cursul lunii iulie 2010, inculpatul Nicolae Romeo-Florin a pretins şi primit de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere”, au arătat procurorii DNA.

Potrivit dociumentului, decizia de impunere respectivă, privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale, de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova. Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF- Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei, la suma de 1.097.923 lei.

Citește și: