Vasile Magradean
255 vizualizări 17 ian 2020

Zetea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se ajunge în vremurile dinainte de 1989, când în unităţile şcolare făceau curat elevii, iar focul în sobe era făcut de profesori.

„O veste tristă a venit din zona educaţiei unde, săptămâna trecută, peste 100 de oameni au fost daţi afară de ISJ Maramureş, pentru că Guvernul PNL a construit un buget cu nenumărate sincope. Tăierea de peste 20% a bugetului la Ministerul Educaţiei se resimte şi în judeţul nostru, unde nu mai avem fochişti în şcoli, personal de întreţinere, muncitori sau femei de serviciu. Există localităţi în care un singur fochist ar trebui să facă foc în zece instituţii de învăţământ. Ajungem iar în vremurile dinainte de 1989, când în unităţile şcolare făceau curat elevii, iar focul în sobe era făcut de profesori”, a spus Zetea.

Preşedintele CJ Maramureş a subliniat că, potrivit informaţiilor primite din teritoriu, conducerea ISJ Maramureş a transmis directorilor de şcoli o adresă cerându-le să meargă la primari, să le asigure plata pentru personalul auxiliar, lucru care, însă, nu este posibil.

Sursă FOTO: Gabriel Valer Zetea / Facebook 

 

Citește și: