698 vizualizări 12 iun 2019

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia domnului procuror Stan Gheorghe ca urmare a numirii acestuia în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, începând cu data de 15.06.2019 şi a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, începând cu data mai sus menţionată”, se arată în minuta Secţiei.

Totodată, Gheorghe Stan a solicitat rezervarea unui post la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în vederea dispunerii măsurilor legale cu privire la cererea domnului Stan Gheorghe referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României”, mai arată Secţia.

Gheorghe Stan a fost numit, la începutul lunii mai, judecător la Curtea Constituţională Română. Mandatul de judecător la CCR este de 9 ani.

 

Citește și: