Gandul
96 vizualizări 14 aug 2019

În imagini se observă cum zeci de copii obosiţi din cauza drumului şi a căldurii, au ales să-şi întindă prosoapele de plajă pe holul vagonului de tren, pentru a trage un pui de somn. Potrivit PresaSM, conductorul a fost nemulţumit de soluţia găsită de copii, spunându-le „Cum vreţi să trec pe aici? Vreţi să zbor?”

Elevii plecaseră într-o tabără la Costineşti la începutul luni august şi, deşi iniţial CFR le-a promis că vor călători în vagoane tip cuşetă, cu câteva zile înainte de plecare, compania a anunţat că nu va mai putea asigura toate vagoanele necesare şi le-a returnat banii.

 

Părinţii au reclamat şi faptul că în unele compartimente au fost repartizaţi mai mulţi elevi decât locuri.

După drumul chinuitor al copiilor către mare, CFR a emis un punct de vedere pentru PresaSM:

„La cumpărarea biletelor de tren pentru IR 1944 Satu Mare – Mangalia din data de 3 august de către organizatorul taberei de copii, CFR Călători a vândut acestuia 42 de locuri la vagon cuşetă (în data de 26 iulie) şi 150 de locuri la vagon clasa a II-a (în data de 29 iulie).

Pentru călătoria de întoarcere ce are loc în data 11 august 2019 cu trenul IR 1945 Mangalia – Satu Mare, CFR Călători a vândut organizatorului 192 de locuri la vagon clasa a II-a.

CFR Călători nu a încasat alte sume de bani, decât cele pentru locurile menţionate mai sus şi prin urmare nu se impune returnarea vreunei sume bani.

La trenul IR 1944 care a circulat în data de 3/4 august nu au fost bilete vândute şi implicit rezervări cu plecare din staţia Bucureşti Băneasa (trenul nu are oprire în Bucureşti Nord)”.

 

Citește și: