Florin Zafiu
48 vizualizări 13 oct 2019

Poliţiştii pirotehnişti din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S) de cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) au participat, în primele 9 luni ale anului, la 1.573 de misiuni, 63 dintre ele vizând asigurarea unui climat de siguranţă ordinii la festivalurile de Neversea şi Untold ,executând totodată controale antiteroriste pe stadioane sau la alte evenimente publice.

Echipele S.I.A.S au intervenit la 9 situaţii în care au fost alertate cu privire la instalarea unor dispozitive explozive.

“Poliţiştii de la Detaşamentului Pirotehnic din cadrul S.I.A.S. intervin în cazurile în care se primeşte un telefon în legătură cu un bagaj sau un colet suspect, constată dacă în anumite obiective există explozivi, pentru a neutraliza, la nevoie, dispozitivele şi a înlătura orice risc de explozii. Pirotehniştii au acţionat în teren, ca urmare a 9 apeluri telefonice primite, ce au vizat ameninţarea cu amplasarea de dispozitive explozive improvizate. De asemenea, au verificat 5 colete şi alte 3 autovehicule suspecte, pentru a preveni orice risc”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Niciunul dintre cele 17 apeluri nu s-a confirmat, mai arată sursa citată.

Citește și: