Departamentul Social - Mediafax
Mihaela Gidei
392 vizualizări 7 oct 2018

Primăria Capitalei spune că cinci familii au fost relocate în locuinţe, iar între timp Poliţia Locală a început o acţiune de reverificare a cluburilor şi restaurantelor din zonă, pentru a identifica autorizaţiile de funcţionare.

„Primăria Municipiului Bucureşti a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineaţă pe Strada Smârdan, pentru a fi cazaţi în locuinţele de necesitate din Bd. Naţiunilor Unite, întrucât locuinţele lor au fost afectate de intervenţiile asupra incendiului. Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, şi care momentan este deconectat de la utilităţi. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfăşoară, prin Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranţă si consolidare”, spun reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Personalul Direcţiei Generale de Asistenţă a Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia celor 17 persoane ceai şi pături.

Potrivit sursei citate, Poliţia Locală a început duminică o acţiune de reverificare a cluburilor şi restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ale societăţilor Apa Nova, Enel şi Distrigaz.

„Aceştia vor verifica autorizaţiile de functionare şi de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi. Precizăm că astel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancţionate sau, după caz, sesizate la Parchet. Reprezentanţii Poliţiei Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizaţiei de funcţionare sau executarea de lucrări fără autorizaţie in Centrul Istoric”, mai spune municipalitatea.

Nouă autospeciale de stingere au intervenit pentru a stinge un incendiu produs la podul unei clădiri de pe strada Smţrdan din Bucureşti, care era folosit ca spaţiu pentru depozitare.

Flăcările s-au extins şi la alt corp al imobilului. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, locatarii din clădirile învecinate au fost evacuate şi nimeni nu a fost rănit.

Echipajele au intervenit pentru a stinge flăcările, atât din exterior, cu autoscara, cât şi prin interiorul clădirii. Au fost închise branşamentele de alimentare cu gaze ale clădirilor afectate şi ale celor învecinate.

”Am informat autorităţile locale despre manifestarea incendiului şi măsurile realizate pentru gestionarea evenimentului. La faţa locului sunt prezenţi prefectul şi viceprimarul Capitalei”, arată ISU Bucureşti-Ilfov.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru a precizat că în acel imobil nu locuieşte nimeni şi era folosit ca depozit, însă dacă sunt familii ce locuiesc în vecinătate şi sunt afectate, vor fi relocate.

”Clădirea nu este locuită, ca şi club sau locuinţă, ci doar ca depozit. Nu sunt persoane afectate din cadrul clădirii.(...) Dpă ce pleacă pompierii, Primăria Capitalei, cu domnul viceprimar şi cu firma de consolidări o să evalueze starea clădirilor, iar familiile afectate, dacă este necesar să fie relocate, vor primi locuinţe de necesitate”, a declarat Speranţa Cliseru, la Antena 3.

Citește și: