Raluca Lazaroi
221 vizualizări 28 ian 2020

Şase autospeciale de stingere ale pompierilor militari şi voluntari de pe Valea Şomeşului au intervenit, marţi noaptea, la un incendiu în localitatea Cormaia care a cuprins o locuinţă şi mai multe anexe în care se aflau peste 130 de animale.

Sătenii şi pompierii au reuşit să scoată la timp toate animalele, iar pramedicii au intervenit în cazul a două persoane – una de 18 ani şi o alta de 42 de ani - care au fost intoxicate cu fum şi au suferit atacuri de panică.

„Două persoane în vârstă de 18 ani şi 42 de ani au primit asistenţă medicală din partea paramedicilor, prezentau atacuri de panică şi uşoare intoxicaţii cu fum, dar nu s-a impus transportul acestora la spital. Intervenţia a durat aproximativ 4 ore şi jumătate, mai ales din cauza cantităţii mari de materiale combustibile din cele două anexe afectate de incendiu. În anexe erau adăpostite mai multe animale: ovine (aproximativ 100) şi porcine (cca. 30), majoritatea dintre ele fiind evacuate de proprietari şi vecini până la sosirea pompierilor. Până la final, toate animalele au fost scoase vii” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalaţia uneia dintre anexele cuprinse de incendiu.

 

Citește și: