152 vizualizări sâmbătă, 13:06

Un incendiu s-a produs, sâmbătă dimineaţă, la o secţie a Spitalului Penitenciar Rahova. Echipajele ISU s-au deplasat la faţa locului, însă focul era deja stins.

Primele indicii arată că focul ar fi pornit de la o saltea, iar în camera respectivă se aflau trei deţinuţi, arată ISU.

Aceeaşi sursă precizează că patru gardieni şi un deţinut au fost transportaţi la Spitalul Floreasca pentru că au fost expuşi la fum.

Potrivit unor surse din ANP, focul a izbucnit într-o secţie dedicată consumatorilor de droguri, iar câţiva deţinuţi ar fi dat foc mai multor obiecte din camera respectivă.

Reprezentanţii ANP anunţă că secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident.

„Sâmbătă, 09.11.2019, 3 deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşt iRahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internaţi. Angajaţii unităţii au solicitat, de îndată, sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la sosirea echipajului de pompieri incendiul fiind deja lichidat. Cele două ambulanţe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deţinuţi internaţi pe secţia în cauză şi cadre, deţinuţii aflându-se în afara oricărui pericol”, informează ANP printr-un comunicat de presă.

4 poliţişti de penitenciar au fost transportaţi la spital pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol, mai arată sursa citată.

La nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă, deţinuţii implicaţi urmând a fi cercetaţi disciplinar

 

Citește și: