Petriana Condrut
121 vizualizări 12 iun 2019

"România a reuşit să închidă aproape 100 de dosare, ceea ce e cam dublu decât ce au realizat alţii. România a reuşit să organizeze un summit care a pus bazele strategiei pentru următorul mandat în UE. România a demonstrat că are şi oameni buni", a declarat, miercuri, Klaus Iohannis.

Preşedintele, care critica Executivul român, cu doar o lună înainte de preluarea mandatului preşedinţiei Consiliului UE, pe motiv că nu este capabil de asemenea responsabilităţi, spune acum că meritele revin echipelor tehnice.

"Criticile pe care le aduc guvernanţilor rămân şi nemulţumirile pe care le exprim rămân, trebuie spuse, dar avem şi oameni foarte buni în echipele tehnice, în echipele de la Bruxelles, cele de negocieri, şi iată am reuşit, cu toate că avem un guvern fără stategii viabile, cu oamenii pe care îi avem, să mişcăm lucrurile unde nu s-a aşteptat majoritatea în Consiliul UE. Ce rămâne după preşedinţie: realizările tehnice practice, care se datorează multor specialişti şi votului de la referendum, care arată că nu doar specialiştii sunt pro-europeni, ci şi românii.(...) Contrar unei guvernări catastrofale, România are oameni foarte buni"', a mai spus Iohannis.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Citește și: