Nicolae Oprea
131 vizualizări 5 oct 2019

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, va rămâne în continuare internat la Spitalul Elias din Capitală, acolo unde a fost supus unor controale amănunţite.

„Evoluţia stării de sănătate a lui Ion Iliescu este azi (sâmbătă – n.r.) una uşor favorabilă. A făcut şi câţiva paşi, după ce vineri a stat numai în pat. Vă rămâne în continuare aici, sub atenta observaţie a medicilor”, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Ulterior, managerul Spitalului Elias din Capitală, Mugur Ardelean, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că starea de sănătate a fostului şef de stat este stabilă şi că acesta rămâne internat.

"Starea de sănătate a domnului Ion Iliescu este stabilă, iar suferinţa cardiacă se află într-o discretă ameliorare. Supravegherea şi tratamentul vor fi continuate în condiţii de spitalizare", se arată în comunicatul de presă al managerului Spitalului Elias.

Ion Iliescu a fost internat vineri la Elias, asta după ce fostul preşedinte a acuzat o stare de rău. Potrivit medicilor, este vorba de problemele cardiace pe care Iliescu le care şi care în prezent s-au acutizat.

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu s-a prezentat şi în iunie la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală pentru un control de rutină, au declarat atunci pentru MEDIAFAX surse medicale. Reprezentanţii spitalului au precizat că fostul şef de stat nu a rămas internat.

Ion Iliescu a fost operat, la începutul lunii aprilie, de ericardită lichidiană - tamponadă cardiacă, la spitatul C.C. Iliescu din Capitală. Fostul preşedinte are 89 de ani şi a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operaţii fiind făcută la Paris în 2007.

 

Citește și: