Gandul.info
Liviu Dadacus - Mediafax
307 vizualizări 19 iun 2017

„Având în vedere că nu am cunoştinţă despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii Comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14.00, la şedinţa Comisiei de anchetă”, a scris Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a respins, anterior, în 8 iunie, prima invitaţie la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, precizând că procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitatea de martori în faţa comisiilor parlamentare, însă Comisia a revenit cu o nouă solicitare.

Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea erau aşteptaţi, marţi, pentru a fi audiaţi de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a transmis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, în care precizează că în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, a avut, „ocazional”, şi „activităţi cu caracter privat”. El nu a menţionat, însă, textul, în scrisoare, dacă se va prezenta sau nu marţi la audieri.

Întrebat, luni, ce va face Comisia în situaţia în care Kovesi şi Coldea nu se vor prezenta marţi la audieri, Fifor a spus: „Mâine (marţi, n.r.) vom analiza şi vom decide paşii”.

„Variantele sunt conţinute în textul Hotărârii Parlamentului. A venit şi decizia CCR privind modificarea Statutului. Prin urmare există mai multe posibilităţi, dar nu vreau să mă antepronunţ. Textul (Hotărârii Parlamentului n.r.) prevede obligaţia de a se prezenta, precum şi decizia CCR. Avem elemente legale prin care să putem face paşi mai departe”, a spus Fifor.

Citește și: