Alexandru Costea
66 vizualizări 16 ian 2020

Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Slatina, după anunţul Guvernului privind angajarea răspunderii pe adoptarea legii referitoare la alegerea primarilor în două tururi, că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Liderul UDMR din Senat, Cseke Attila, a anunţat că Uniunea va susţine moţiunea de cenzură. Cseke Attila a declarat, corespondentului Mediafax, că dacă Guvernul cade în urma moţiunii de cenzură poate fi un prim pas spre alegerile anticipate, ca o soluţie de cristalizare a vieţii publice şi politice.

Deputatul Ovidiu Raeţchi a afirmat că PNL trebuie să conducă un război „nemilos” pentru impunerea unor reforme de care PSD e îngrozit, astfel încât social-democraţii să depună moţiune de cenzură, ceea ce îşi doreşte PNL pentru declanşarea anticipatelor.

ALDE a susţinut şi susţine în continuare alegerea primarilor în două tururi, dar decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale pentru alegerile locale este una regretabilă.

Dan Barna a salutat decizia Guvernului şi a transmis PSD-ului să nu îşi facă iluzii, deoarece nu va sprijini moţiunea de cenzură sau orice acţiune menită să împiedice cetăţenii să îşi aleagă primari legitimi.

De asemenea, Eugen Tomac a declarat, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii PMP vor vota împotriva iniţiativei de a demite Guvernul.

Citește și: