411 vizualizări 11 sep 2019

„Am capturat-o, o acţiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum, din mai multe puncte de vedere, având în vedere că sunt multe case în jur, multe locuri în care se caţără, (este, n.r.) pericol public de a nu lovi pe cineva din greşeală şi ea să nu atace pe cineva din greşeală. Am reuşit să o nimerim de două ori. Prima oară am lovit-o în os, de aceea nu şi-a făcut efectul (tranchilizantul, n.r.), am alergat-o foarte mult. Va trebui să mergem la clinică, la centrul nostru de salvare şi reabilitare a animalelor sălbatice, unde vom scoate acul din os şi o vom trezi”, a declarat Ovidiu Roşu, medic veterinar care a capturat maimuţa.

Veterinarul a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Potrivit sursei citate, ulterior se va decide soarta maimuţei, în funcţie de recomandările reprezentanţilor Gărzii de Mediu - în carantină, apoi poate la grădina zoologică sau în Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice.

Maimuţa macac intrat în curtea mai multor case, tot în Sectorul 5. Aceasta s-a mutat de pe o stradă pe alta, însă echipele au putut să o captureze după ce s-a refugiat în podul unei case.

Jandarmii Capitalei au fost înştiinţaţi, miercuri, de către o femeie, în urma unui apel la 112, despre prezenţa unei maimuţe într-o curte din Sectorul 5 al Capitalei, la faţa locului fiind trimişi un medic veterinar cu puşcă cu tranchilizant, însă autorităţile nu au reuşit capturarea animalului.

Şi Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a fost sesizată de Poliţia Locală Sector 5 despre prezenţa maimuţei.

 

Citește și: