Florin Zafiu
263 vizualizări 13 sep 2019

„Astăzi (vineri, n.r.) s-a susţinut de către parchet necesitatea menţinerii măsurii preventive în dosarul Polaris pentru domnul Mazăre. Opinia noastră este că această măsură nu mai este utilă. Este de notorietate - domnul Radu Mazăre execută deja o pedeapsă privativă de libertate. Aşa cum m-am exprimat şi în sala de judecată, este vorba de o colivie mai mică care se încearcă a fi îndesată pe o colivie mai mare. Din punct de vedere juridic, nu are niciun fel de raţiune. Aşteptăm verdictul evident există cale de atac pe care, dacă va fi nevoie, o vom exercita”, a declarat avocatul lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru.

Potrivit avocatului, dacă instanţa va revoca măsura arestului preventiv, este puţin probabil ca fostul primar al Constanţei să fie mutat în alt penitenciar. În prezent, acesta se află la Rahova.

Prezent şi el în sala de judecată, Radu Mazăre a cerut magistraţilor instanţei supreme revocarea măsurii preventive: „Sunt de acord cu cele spuse de avocat şi vă rog să-mi ridicaţi măsura arestului preventiv”.

„Solicităm să constataţi că inculpatul se afla sub puterea mandatului, aceste temeiuri se menţin şi acum, necesită verificare. Inculpatul s-a sustras de la cercetarea penală şi la executarea pedepsei, solicităm să constataţi caracterul legal şi temeinic al măsurii preventive”, a spus procurorul.

Instanţa a rămas în pronunţare.

Radu Mazăre a fost plasat iniţial, în acest dosar, sub control judiciar, însă fostul edil a încălcat condiţiile şi a plecat în Madagascar, fiind emis ulterior mandat de arestare pe numele său.

Mazăre a fost condamnat, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”

Însă fostul primar al Constanţei, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, este deja încarcerat la Penitenciarul Rahova.

 

Citește și: