Mihaela Gidei
730 vizualizări 6 ian 2020

Opriţa, despre protestul medicilor: Orice manifestare trebuie să respecte litera legii

Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat că medicii care au anunţat că întrerup activitatea după ce medicul Mircea Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie au dreptul să protesteze, însă orice astfel de manifestare trebuie să respecte prevederile legale.

Citiţi în continuare...

UPDATE Surse medicale au precizat, pentru Mediafax, că medicul Mircea Beuran va fi demis din Spitalul Floreasca, după ce pacienta de 66 de ani care a ars pe masa de operaţii a murit.

Între timp, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unităţii medicale.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

Ministerul Sănătăţii, în cazul Floreasca: Incidentul, urmare a unor erori umane comise de echipa operatorie

Ministerul Sănătăţii anunţă că Mircea Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unităţii arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele şi spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Ministerul Sănătăţii a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a ars pe masa de operaţii de la Floreasca, iar ulterior a murit.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii instituţiei vor prezenta, marţi, concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecţiei Sanitare de Stat şi al Corpului de Control şi „salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a şefului de secţie, care nu a respectat obligaţiile contractuale”.

De asemenea, Inspecţia Sanitară a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, cât şi întreaga echipă de medici care au participat la intervenţia chirurgicală - de la asistent, până la conducătorul echipei.

Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei.

 

Citește și: