Andrei Leonte
102 vizualizări 12 dec 2019

Cele 18 minibuze vor lega nordul de sudul oraşului Constanţa, prin două noi rute care vor asigura transportul călătorilor pe străzile înguste, acolo unde nu pot intra actualele autobuze.

Pentru achiziţionarea minibuzelor, Primăria Constanţa a alocat deja 10 milioane de lei.

Autorităţile au anunţat că, pentru început, rutele vor funcţiona pe un program de zi, dar dacă se vor dovedi solicitate, vor fi introduse şi cursele de noapte.

La sfârştul anului 2018, Constanţa şi-a modernizat flota de transport public prin achiziţionarea a 104 autobuze Diesel Euro 6. Banii, aproximativ 100 de milioane de lei, au fost asiguraţi dintr-un credit accesat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

De asemenea, parcul auto al Constanţei va fi completat cu 40 de autobuze electrice, care vor fi cumpărate printr-un proiect cu cofinanţare europeană derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în parteneriat cu primăriile din Alexandria, Brăila, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Focşani şi Slobozia.

Referitor la transportul public din municipiul Constanţa, societatea care administrează acest segment a fost transformată, la 1 noiembrie, din regie autonomă (RATC) în societate pe acţiuni (CT Bus SA).

 

Citește și: