1003 vizualizări 2 apr 2019

„Un zbor Roma-Bucureşti transferă în România 13 deţinuţi condamnaţi pentru agresiuni sexuale, crimă, reducere la sclavie, tâlhărie, extorsiune, sechestrare de persoane, proxenetism!", a transmis Matteo Salvini prin Twitter.

Conform unor surse citate de publicaţia Il Giornale, autorităţile române au transferat în Italia patru cetăţeni români vizaţi de mandate internaţionale de arestare din cauza suspiciunilor că au comis infracţiuni pe teritoriul italian.

Toader, despre deţinuţii aduşi în ţară: E o dovadă a capacităţii ANP de a asigura condiţii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a catalogat drept o dovadă a capacităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) de a asigura condiţii corespunzătoare de executare a pedepselor faptul că un număr de 13 deţinuţi au fost aduşi marţi cu avionul din Italia.

„Faptul că 13 au fost aduşi, din Danemarca i-am adus pe toţi, noroc că nu erau mulţi, este încă o dată dovada a capacităţii sistemului ANP-ului din Românai de a asigura condiţii corespunzătoare la standarde europene de executare a pedepsei", a declarat Tudorel Toader, la Parlament.

 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, marţi, referitor la extrădarea a 13 cetăţeni de naţionalitate română, din Italia, pentru a-şi ispăşi pedepsele în ţară, că aceştia au fost preluaţi şi vor fi încarceraţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Citește și: