Laura Albu
804 vizualizări 12 dec 2019

„De fapt programul de «succes» Start Up Nation - by Radu Ştefan Oprea - PSD l-am găsit, când am ajuns la minister, secătuit: zero buget, zero credite de angajament, afaceri ce se vând pe OLX şi facturi neplătite”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a adăugat că Ştefan-Radu Oprea „a lăsat totul vraişte în urmă” şi îl critică pentru că achită facturile pe care acesta nu le-a plătit în timpul mandatului.

„Şi mi se pare că fostul ministru Oprea îi sfidează pe românii care vor să reuşească în afaceri după ce a lăsat totul vraişte în urmă şi, totuşi, îmi spune mie să dau dovadă de respect faţă de antreprenori făcând plăţi complete la facturi! Şi deşi nu le-a plătit, pretinde că nu îi minte pe antreprenori, ci îi respectă şi îi înţelege! Uneori cred că unii din PSD au pierdut total contactul cu realitatea şi din turnurile lor de fildeş continuă să se creadă zei şi îşi bat joc de români! Dar, ca de obicei, adevărul învinge”, a mai explicat acesta.

În cursul zilei de miercuri, Virgil Popescu a comunicat pe aceeaşi reţea de socializare că Ştefan-Radu Oprea a redus creditele bugetare aferente programului Start-Up Nation cu peste 230 de milioane de lei, de asemenea, fostul ministru ar fi cerut reducerea creditelor de angajament cu 100 de milioane de lei.

„Pe vremea când era ministru la rectificarea bugetară din august a redus creditele bugetare aferente acestui program cu suma de 232.570.000 lei. Pe lângă asta, a lăsat în urmă facturi neplătite, iar mulţi beneficiarii au trimis, disperaţi, reclamaţii că sunt în situaţia în care furnizorii le ridică echipamentele livrate şi neachitate. Tot Radu Ştefan Oprea a fost cel care a cerut, sub semnătura sa, tăierea creditelor de angajament din buget în sumă de 100 milioane de lei”, a declarat Popescu.

Ştefan Radu-Oprea a fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat din partea PSD în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019.

Sursă Foto: Virgil Popescu / Facebook 

 

Citește și: