Alexandra Mortu
Otilia Serescu
1609 vizualizări 17 ian 2020

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată vineri, Marcel Vela a fost întrebat cum răspunde sindicaliştilor de la Europol, care i-au recomandat să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre”, în contextul în care o maşină cu doi poliţişti s-a răsturnat într-un şanţ, în Satu Mare.

„Nu ştiam de această metaforă aşa de macabră. Avem preocuparea de a dota Poliţia. Avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme pentru creşterea mobilităţii la nivelul Municipiului Bucureşti şi în toată ţara. Sunt în pregătire pentru a fi colantate şi pregătite mijloacele sonore de avertizare, pe mai multe autoturisme Duster, pentru a fi repartizate în ţară. Aş fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri şi când doamna Carmen Dan a cumpărat un Şeptar, un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan şi l-a dat în comodat la Camera Deputaţilor. Şi atunci erau sindicate. Eu sunt de două luni ministru”, a spus ministrul de Interne.

Marcel Vela susţine faptul că fostul ministru Carmen Dan a achizţionat în timpul mandatului, din banii ministerului, un autoturism BMW Seria 7, „cheltuind bani aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru poliţişti”.

„Am solicitat Camerei Deputaţilor să returneze maşinile de lux cumpărate pe banii poliţiştilor, din venituri proprii, de la încasările de la plăcuţele de înmatriculare, cumpărând prin acest minister, în loc să cumpere autoturisme pentru colegii de sindicat ai domnilor care ridică această problemă li mă întreabă pe mine făcând comparaţii aşa macabre. (...) Până acum au fost miniştri care au cumpărat BMW seria 7, ultimul tip, să-l facă cadou la Camera Deputaţilor, din banii poliţiştilor. Au cumpărat patru maşini Touareg noi, 200.000 (de euro - n.red.), toate patru la Jandarmerie, care să asigure protecţia unor demnitari PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puţin cinci sute de pistoale. Ca să salvăm membrii de sindicat din stradă, care au Carpaţi acum. Nu am observat să facă observaţii diplomatice şi cu bunăvoire unii sau alţii”, a mai spus Marcel Vela.

Conform ministrului, au fost achiziţionate sute de televizoare pentru dotarea Jandarmeriei, cu preţul de 1.000 de euro bucata.

„O să verific ce fel de televizoare aşa grozave sunt cu 1.000 de euro bucata”, a adăugat Vela.

Ministrul a spus că va discuta cu specialiştii din minister dacă va face plângere penală în cazul achiziţiei maşinii de lux.

Afirmaţiile lui Vela vin în contextul în care Sindicatul Europol i-a transmis, după ce o maşină cu doi poliţişti s-a răsturnat într-un şanţ, în Satu Mare, să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre” dacă maşini noi nu poate.

„Autospeciala sau sicriul pe roţi, face parte din categoria Logan 2005, aflată într-o stare avansată de uzură şi care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziţiona maşini noi, măcar să achiziţioneze un lot de sicrie de la pompe funebre”, scrie Sindicatul Europol.

Poliţia Satu Mare a anunţat, vineri, că o maşină de poliţie care mergea la un caz s-a răsturnat, joi seara, într-un şanţ, între localităţile Satu Mare şi Micula. Poliţista aflată la volan a fost rănită.

 

 Sursă FOTO: Marcel Vela / Facebook

 

Citește și: